No | Program Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir: |
1 |
Temel mutfak bilgisi ve mutfak kültürü konularına hakim olur.
|
2 |
İşletmecilik, pazarlama, yönetim ve muhasebe bilgilerini yiyecek içecek işletmeciliği alanına uygular.
|
3 |
En az iki yabancı dilde yazılı ve sözlü iletişim kurar.
|
4 |
Gastronomi ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme
|
5 |
Ulusal ve uluslararası mutfak kültürü ve tarihi ile yiyecek-içecek işletmeciliği konularında teorik ve uygulamalı bilgiye sahiptir
|
6 |
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
|
7 |
Sanatsal konulara ilişkin bireysel yeteneklerini geliştirir, görsel sunum teknikleriyle alanda uygular.
|
8 |
Türk ve dünya mutfaklarına ait temel değerleri bilir.
|
9 |
Toplumsal ve mesleki etik değerleri bilir, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir ve uygun davranışları geliştirir.
|
10 |
Turizm ve gastronomi alanındaki bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, analiz eder, sentezler, yorumlar ve değerlendirir.
|
11 |
Sektör ile iş birliği yaparak, gelen talepler doğrultusunda projeler hazırlar.
|
12 |
Mutfakta hijyen ve sanitasyon ile gıdaların saklanması koşulları konusunda bilgilidir.
|
13 |
Sürdürülebilirlik felsefesine hakimdir. Türk Mutfak Kültürü’nün sürdürülebilmesi için çalışmalar yapar.
|
14 |
Beslenmenin temel ilkelerini bilir ve özel gruplara göre menü planlayabilir.
|
15 |
Özgün reçeteler oluşturabilir.
|