Program Yeterlikleri
NoProgram Öğrenme Çıktıları: Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
1 Temel mutfak bilgisi ve mutfak kültürü konularına hakim olur.
2 İşletmecilik, pazarlama, yönetim ve muhasebe bilgilerini yiyecek içecek işletmeciliği alanına uygular.
3 En az iki yabancı dilde yazılı ve sözlü iletişim kurar.
4 Gastronomi ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme
5 Ulusal ve uluslararası mutfak kültürü ve tarihi ile yiyecek-içecek işletmeciliği konularında teorik ve uygulamalı bilgiye sahiptir
6 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
7 Sanatsal konulara ilişkin bireysel yeteneklerini geliştirir, görsel sunum teknikleriyle alanda uygular.
8 Türk ve dünya mutfaklarına ait temel değerleri bilir.
9 Toplumsal ve mesleki etik değerleri bilir, bunları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir ve uygun davranışları geliştirir.
10 Turizm ve gastronomi alanındaki bilgi ve verileri mesleki anlamda tanımlar, analiz eder, sentezler, yorumlar ve değerlendirir.
11 Sektör ile iş birliği yaparak, gelen talepler doğrultusunda projeler hazırlar.
12 Mutfakta hijyen ve sanitasyon ile gıdaların saklanması koşulları konusunda bilgilidir.
13 Sürdürülebilirlik felsefesine hakimdir. Türk Mutfak Kültürü’nün sürdürülebilmesi için çalışmalar yapar.
14 Beslenmenin temel ilkelerini bilir ve özel gruplara göre menü planlayabilir.
15 Özgün reçeteler oluşturabilir.




https://obs.hku.edu.tr/oibs/bologna/progLearnOutcomes.aspx?lang=tr&curSunit=1133